Bedrijfsinformatie

Coxx Mobile Systems is een flexibele en marktgerichte organisatie, gespecialiseerd in maatwerk- en serie-oplossingen voor de transportsector. Met haar innovatieve mobiliteitsoplossingen profileert Coxx zich als een gamechanger, gericht op continue product- en procesverbetering.

De bijna 100 jaar aan kennis en ervaring hebben geleid tot een breed portfolio aan bedrijfswagenchassis en slimme distributieoplossingen, toepasbaar binnen uiteenlopende doelgroepen.

Dankzij de modulaire opbouw van de Coxx producten, kunnen revolutionaire oplossingen op maat of in serie worden aangeboden. Naast innovatieve en kwalitatief hoogwaardige oplossingen, staan hoogwaardige en persoonlijke service bij Coxx Mobile Systems hoog in het vaandel.

Missie

Onze missie is het efficienter, gemakkelijker en duurzamer maken van logistiek. Wij verwezenlijken deze missie door onze range aan lichtgewicht lage voertuigchassis en slimme mobiliteitsoplossingen, waarmee onze klanten:

- sneller hun transport kunnen uitvoeren,
- meer kunnen meenemen,
- besparen op brandstofkosten,
- ergonomischer werken met minder uitval,
- een hoge restwaarde ontvangen,
- verhoogd rijcomfort ervaren,
- schades beperken,
- hun CO2 footprint verkleinen.

Met onze oplossingen willen wij toonaangevend zijn in de branche en een voorkeurspositie verwerven bij onze klanten, partners en medewerkers.

Visie

Onze visie dient als rode draad voor kwalitatieve en duurzame groei. Hiermee omschrijft Coxx haar kernwaarden en die verweven zijn in de handelswijze.

Kernwaarden

Klantgericht: Werk klantgericht en streef naar het overtreffen van verwachtingen.
Mensen: Zorgen voor een succesvolle relatie met partners, klanten, leveranciers en medewerkers, waarmee waarde gecreëerd wordt.
Ondernemerschap: creëer een vibe waarin mensen zich gedragen alsof het hun eigen bedrijf is en wordt nagedacht over het voortbestaan op de langere termijn.
Proces: Streef naar procesoptimalisatie door continu te willen verbeteren.
Productiviteit: Werk slimmer en resultaatgericht.
Vernieuwend: Blijf op zoek naar duurzame innovaties en vernieuwingen om Coxx vooruit te helpen.

Historie

Coxx Mobile Systems, voorheen: “Alco” is in 1916 opgericht door Alphons Cox (Al-Co). Alphons fabriceerde in beginsel wielen en later boerenkarren. Vanaf begin af aan liep het bedrijf voorop in technologische ontwikkelingen. Sinds midden jaren ’30 produceerde Alco op grotere schaal volledige voertuigen en diverse soorten opleggers.

Alphons’ enige zoon Gerard nam het bedrijf over in 1960 en speelde in op de groeiende vraag naar luxere transport- en distributie mogelijkheden. Gerard specialiseerde het bedrijf in bedrijfsaanhangwagens en in het bijzonder boottrailers.

Na zijn vroegtijdig overlijden nam Gerard's zoon René het roer over in 1974. René bouwde, als technisch en innovatief genie, voort op het innovatieve karakter van het bedrijf. Hij ontwikkelde niet alleen speciale lage vloers chassis'en op-maat-gemaakte wagens, maar drukte ook zijn stempel op innovatieve productontwikkeling van het bestaande portfolio. Zo werd in 1990 een speciale luchtvering ontwikkeld voor lichte bedrijfswagens en in datzelfde jaar ook een elektrische auto geïntroduceerd. In 1994 won Alco met deze MicroCar zelfs de prijs voor elektrische auto van het jaar!

Innovatie en ontwikkeling is inmiddels het grote concurrentievoordeel van Alco geworden en in 1997 besloot René het brede portfolio terug te brengen en het bedrijf toe te spitsen op de ontwikkeling en verkoop van speciale chassis en opleggers. Door deze nieuwe propositie meer kracht bij te zetten, en zich te onderscheiden van het opkomende Duitse bedrijf Al-ko in dezelfde markt, werd Alco omgedoopt tot “Coxx Mobile Systems”. Na 40 jaar nam Robert, de oudste zoon van René, in 2014 de leiding van het bedrijf over.

Robert staat inmiddels aan het hoofd van een dynamisch bedrijf met een rijke historie. Om de verworven schat aan kennis en kwaliteitsproducten duurzaam te vermarkten, is de focus verlegd naar standaardisatie en volume creatie van de productlijnen: X-Low lage chassis en de LiftBoxx slimme stadsdistributie oplossingen.

In 2015 sluit Robert de grootste deal uit de Coxx geschiedenis met een Amerikaanse minibus fabrikant, voor de ontwikkeling en levering van al hun chassis voor de USA en omstreken. Dit "game-changing" product verandert ook de manier van werken binnen Coxx. Volume productie is opgestart en Coxx Mobile Systems USA wordt opgericht om de USA en Canada te servicen en beleveren.

Het X-Low chassis is genomineerd als meest innovatieve product van 2016 door de Kamer van Koophandel, nadat het compleet is vernieuwd tot een modulair systeem uit S700MC hoog sterkte staal. De onderdelen voor dit lichtgewicht chassis worden in serie geproduceerd, terwijl het 'Meccano-achtige' principe maatwerk afmetingen en snelle assemblage verwezenlijkt. Dit heeft het prijsniveau van Coxx chassis laten dalen en nieuwe markten geopend.
In 2017 is Coxx Mobile Systems UK Ltd. opgericht. Lokaal aangestuurd door een team ervaren en bekende breinen uit de sector, gemotiveerd om de monopolistische gevestigde orde uit te dagen, met hoge kwaliteit chassis en distributie oplossingen.
Eind 2017 wordt het X-Low Car Transport concept getoond. Een totaaloplossing, klaar om voertuigen tot 1.600 kg te vervoeren, met rijbewijs B. De markt reageert enthousiast op dit concept en vraagt om meer totaaloplossingen.