Nieuws

Al bijna 100 jaar loopt Coxx voorop met innovaties in de transportbranche. Luisterend naar de markt optimaliseren we de distributiesector continu. Met kleine en revolutionaire verbeteringen. Graag delen we onze innovaties en ontwikkelingen met u.

25 jun
2017

In beeld: Coxx Mobile Systems bij RTL Transportwereld

Coxx Mobile Systems over haar lage X-Low chassisen slimme distributieoplossingen in RTL Transportwereld. In een interview met de 4e generatie ondernemer Robert Cox geeft hij inzicht in het familiebedrijf en hun innovatieve producten.

Coxx is met name bekend van haar modulaire X-Low chassis die gebruikt worden voor vele toepassingen en zich kenmerken door een lage laadvloer en een laag eigengewicht waardoor veel laadvermogen overblijft. Dit kan gerealiseerd worden door het gebruik van hoog sterkte staal en slimme bouwmethoden. Zo zet Coxx bijvoorbeeld Ride-on anti-lek banden sealant in ter compensatie van een zwaar reservewiel, om het gewicht van haar voertuigen te verlagen en de veiligheid te verhogen.
1 mei
2017

Mobiel ondernemen met een Coxx

In mobiel ondernemen onderscheiden we vele soorten. Een comfortabel mobiel kantoor, foodtrucks of mobiele werkplaatsen, geen doel te gek voor de producten van Coxx.

Op de speciale Mobiel ondernemen pagina zetten we de mogelijkheden en voordelen uiteen.

Meer weten over mobiel ondernemen met de slimme oplossingen van Coxx? Neem direct contact op per mail of telefonisch via 085 – 30 30 205.


06 apr
2017

X-Low Fietstransporter naar Ameland

Kiewiet Fietsverhuur Ameland heeft de primeur: de allereerste Coxx X-Low Fietstransporter. De open laadbak kan zowel vanaf de achterkant, als de zijkanten geladen en gelost worden. Dit maakt het klaarzetten en uitleveren van series fietsen voor groepen eenvoudig mogelijk.

Op verzoek brengt Kiewiet op de ruime laadvloer ook bagage van haar klanten vanaf de boot naar de accommodatie. Alwaar de glimmende huurfietsen vaak al staan te wachten. Goede service!

Interesse in de X-Low Fietstransporter of andere de slimme distributie oplossingen van Coxx? Neem direct contact op per mail of telefonisch via 085 – 30 30 205.22 mrt
2017

Serie van 4 X-Low koelwagens geleverd

Carrosserie Elenbaas heeft onlangs deze serie van 4 strak afgewerkte koelwagens voor bloementransport afgeleverd. Dankzij het Coxx X-Low chassis heeft de bak extra volume voor 11 Deense bloemenkarren.

De lage laadvloer maakt een laadlift overbodig, wat extra kosten, onderhoud en laadvermogen scheelt. Tot slot biedt de luchtvering van Coxx naast extra comfort ook de mogelijkheid de vloer te laten zakken tot het laagste niveau in de branche op 410 mm.

Meer weten over mobiel ondernemen met de slimme oplossingen van Coxx? Neem direct contact op per mail of telefonisch via 085 – 30 30 205.19 feb
2017

Coxx USA scoort met minibus chassis

De introductie van de Front Runner minibus is Metro magazine, Amerikaans vakblad voor de busindustrie, niet ontgaan. In haar jan/feb editie wordt lovend geschreven over de baanbrekende innovaties in dit product.

Het X-Low chassis van Coxx Mobile Systems USA speelt een grote rol in dit succes. De hoogste toegankelijkheid, meeste rolstoel posities en grootste aantal passagiers binnen het regulier rijbewijs zijn enkele van de vele voordelen van de succesvolle samenwerking tussen Coxx en fabrikant New England Wheels.

Lees het hele artikel hier.13 jan
2017

Serie van 4 X-Low chassis voor bloementransport

Deze serie van 4 X-Low chassis zijn in januari geleverd aan Carrosserie Elenbaas, voor ombouw tot bloementransport wagens.

In dit concept is er gekozen voor extra ondersteuning in het chassis, waardoor de opbouw dunner en lichter uitgevoerd kan worden.

Dankzij de modulaire opbouw van het X-Low chassis kunnen er naar wens tussenbalken en uithouders geplaatst worden, voor de juist ondersteuning op de juiste plaats.2 nov
2016

Coxx Mobile Systems nu ook erkend als Leerbedrijf!

Wil jij de kneepjes van het vak leren in de automotive sector en (leren) werken met onze innovatieve producten?

Naast productinnovatie en -ontwikkeling zijn we ook sterk gefocust op persoonlijke groei en hebben we als erkend leerbedrijf ruimte voor diverse meeloopstages en leerplekken.

Op dit moment hebben we plaats voor een leerling eerste monteur mechatronica.

Het doorzagen van voorwiel aangedreven chassis-cabines en deze omtoveren tot lichtgewicht bedrijfswagens en innovatieve distributiesystemen zijn slechts enkele van de veelzijdige werkzaamheden!

Lees de volledige vacature beschrijving hier.
Meer informatie over stagemogelijkheden? Bekijk onze vacatures of neem contact op per mail of telefonisch: 085 – 30 30 205.

22 aug
2016

Maak nu een proefrit in X-Low model 2016Gemakkelijker laden en lossen en nog meer meenemen ook. De Coxx X-Low met lichtgewicht laadbak maakt het mogelijk. 41 cm laadvloerhoogte, tot 35 m2 laadvolume, een verlaagde instap op 25 cm hoogte, geen gedoe en getreuzel met een laadklep. Het is slechts een greep uit de vele voordelen van de Coxx X-Low met lichtgewicht cityBOX opbouw.

Voor eenvoudig laden en lossen is een lichte en stille roldeur beschikbaar. Goederen op wieltjes gaan snel naar binnen over een oprijklep. Of kies voor extra laadvermogen met lichtgewicht achterdeuren. Een zijdeur is uiteraard ook mogelijk.

Nu al overtuigd? Reserveer nu een proefrit: info@coxx.nl
of telefonisch via 085 – 30 30 205.Wanneer 1.500 kg laadvermogen nog niet voldoende is, kunnen we de X-Low ook als 5.000 kg GVW-voertuig leveren. Voor ruim 2.500 kg laadvermogen heeft u wel een C of C1 rijbewijs nodig.

Voor prijskopers is er nu tevens een bladvering uitvoering beschikbaar. Nèt iets minder lage instap, tegen een nog gunstigere prijs. Vele voordelen, voor elk wat wils!

Neem direct contact op voor een proefrit of meer informatie: info@coxx.nl
of telefonisch via 085 – 30 30 205.

06 jul
2016

X-Low in MKB Innovatie Top 100 2016!De Kamer van Koophandel heeft ons modulaire, lichtgewicht X-Low chassis uitgeroepen tot één van de meest innovatieve producten en vindingen van 2016. Tijdens een interactieve sessie bij de KVK Amsterdam werd Coxx uitgelicht als innovator.
Op de website van de MKB Innovatie Top 100 is de complete lijst met de top 100 meest innovatieve MKB bedrijven terug te vinden.

We zijn bijzonder trots te prijken op de MKB Innovatie Top 100 lijst. Woensdag 28 september wordt tijdens de dag van de innovatie in het Klokgebouw in Eindhoven bekend gemaakt op welke plaats we zijn geëindigd in de ranking.

Volgt u de ontwikkelingen mee via Coxx Facebook of Coxx Linkedin?

08 juni
2016

Wist je dat... het X-Low chassis ook zeer geschikt is voor je Foodtruck?

Hippe foodtrucks, wie kent ze niet. Steeds vaker duiken ze op tijdens festivals en op onverwachte plaatsen, om in vintage stijl een knusse sfeer te creëren.

Klassiek is het gebruik van opgeknapte vintage voertuigen. Maar wat te doen met die vervuilende motoren en hoge laadvloer? De nieuwe trend is het ontwerpen van nieuw voortuig – geheel in vintage stijl.

Met een Coxx X-Low chassis wordt de capaciteit optimaal benut, worden het gebruiksgemak en comfort voor de verkoper verhoogd en de klantbeleving verbeterd.

Met de optionele "naakte cabine" kan een carrosseriebouwer zijn een eigen Foodtruck koetswerk monteren. Geheel in kenmerkende vintage stijl, maar voorzien van alle gemakken en verplichte moderne snufjes in het voertuig.

De veelzijdigheid van het X-low chassis zorgt voor een uitgebreid scala aan mogelijkheden voor een trendy foodtruck naar wens.

20 mei
2016

Coxx' smart distribution solutions uitgelicht in InFlight magazine 'Discover Benelux'

Mooi artikel over Coxx Mobile Systems in het inFlight magazine Discover Benelux (Issue 29, May 2016).
Discover Benelux is een exclusief magazine te vinden bij diverse airlines en hotelgroepen waarin Nederland, België en Luxemburg wordt gepromoot.

In deze mei-editie leest u een interview met Robert Cox, 4e generatie ondernemer Coxx Mobile Systems, waarin Coxx' slimme en innovatieve oplossingen op het gebied van (stads)distributie en logistiek worden uitgelicht.

Benieuwd naar het volledige artikel, maar u vliegt niet meer uit deze maand? Lees het volledige artikel hier online.

18 april
2016

Optimaal gebruik van uw verkoopruimte: X-Low met Shortcab


Dankzij de Coxx Shortcab integraal cabine haalt deze Coxx X-Low marktwagen het maximale rendement uit haar verkoopruimte op de markt. De ruimtelijke opbouw door BK Market Trailers uit Barneveld met dubbele toog vult dit principe perfect aan.

28 feb
2016

Camperbeurs 2016 geslaagd


Coxx stond van 26 t/m 28 februari op de Camperbeurs 2016 in Gorinchem. De lichtgewicht camper-uitvoering van het X-Low chassis trok veel bekijks. Voor veel camperbouwers bleken de vele mogelijkheden van het modulaire chassis een waardevolle ontdekking. “Zoveel mogelijkheden heb je bij Al-ko niet” was een veel gehoorde reactie van bezoekers en exposanten.

De lage vloer, het lichte gewicht, de variabele maatvoering én vele mogelijkheden voor mensen met een beperkte mobiliteit lieten bij velen de ogen schitteren. Voeg hier standaard luchtvering, een leveling systeem en geïntegreerde gastank steunen aan toe, en diverse camperontwerpen werden direct uitgedacht. Geweldig die creativiteit!

Op de gezamenlijke stand met DEBA Bedrijfswagens, werden onze gasten bovendien voorzien van kundig advies over onderhoud en accessoires voor elke camper. Ook voor onderhoud aan een Coxx X-Low kunt u bij DEBA perfect terecht in hun diverse vestigingen.

Heeft u ons gemist op de Camperbeurs? Niet getreurd, want op 19 en 20 maart 2016 zijn wij aanwezig tijdens het NKC Camper Inspiratie Evenement bij TTA Truckland Tilburg.

Meer informatie over dit camper inspiratie evenement leest u op de site van de Nederlandse Kampeerauto Club NKC.

De speciale Coxx X-Low chassis folder voor de camperbouw kunt u hier downloaden.

08 feb
2016

MKB Innovatie Top 100 nominatie voor X-Low
Ons modulaire X-Low chassis is door de KVK genomineerd voor de MKB Innovatie Top 100 van 2016. De samensmelting van innovatieve eigenschappen en slimme vindingen maakte een nominatie meer dan op zijn plaats.
De volledige nominatie vindt u op de website van de MKB Innovatie Top 100.

Op Facebook schrijft MKB Innovatie Top 100 over de nominatie:
“Innoveren in de logistiek. Binnen de groeiende stedelijke gebieden is steeds minder ruimte voor (grote) vrachtwagens. Ook is er steeds meer behoefte aan laadvermogen binnen rijbewijs B en C1. En lichtere en lagere voertuigen bieden besparing en lagere uitstoot. Coxx Mobile Systems ontwikkelde het innovatieve X-Low XLM Low Floor chassis. Het lichtgewicht, verlaagde chassis, is modulair opgebouwd, duurzaam, multi-inzetbaar, schaalbaar in productie en externe assemblage. Een inschrijving voor de MKB Innovatie Top 100 van 2016.”

Nog tot en met april 2016 worden er nominaties uitgereikt. Later dit jaar wordt door een jury de top 100 bekend gemaakt. Op Facebook en Linkedin zullen we regelmatig updates geven van de vorderingen en nieuwe innovaties. Volgt u ons al?

Coxx Facebook
Coxx Linkedin

20 jan
2016

Enorme laadruimte met een verlaagd chassis

VAN&Business slaat de spijker op zijn kop in hun artikel over verlaagde chassis. In editie 7 van het magazine voor de transportbranche worden diverse voordelen van een verlaagd chassis uiteengezet.

Lees hier het gehele artikel in pdf.

04 dec
2015

Fraaie X-Low voor de Belgische Lotto

De Belgische Loterij heeft voor de derde maal gekozen voor een Coxx X-Low verkoopwagen. Op vele locaties staat de nationale loterij paraat voor promotie en verkoop van haar kansspelen. De wagen is bij levering direct al voorzien van een fraaie december bestickering. Komt u een gokje wagen?

10 nov
2015

X-Low demo voor TTA Truckland

De TTA Truckland groep heeft de Coxx X-Low lage vloer chassis al enige tijd in het assortiment. Om haar klanten de vele voordelen te laten ervaren, hebben de vestigingen Truckland Turnhout en Tilburg gezamenlijk een Coxx X-Low demonstratie voertuig besteld. Reserveert u alvast een proefrit bij Truckland?

TTA Truckland is een bekende speler in de bedrijfswagenmarkt in Nederland, België en Spanje. Hier kunt u terecht voor onder andere Fiat en Iveco bedrijfswagens, DAF trucks, Coxx X-Low chassis cabines en bedrijfswagens.

01 okt
2015

Slechts 25 cm vloerhoogte!

Speciaal voor foodtrucks en andere markt-verkoopwagens bieden wij een verlaagd middenpad aan op het X-Low chassis. Zonder meerprijs!

Met een verlaagd middenpad staat u op slechts 25 cm hoogte. Dit komt mede dankzij de standaard luchtvering, die de wagen zo’n 10 cm laat zakken op te markt. Zo staat u bijna op gelijke hoogte met uw klanten. Wel zo prettig en gemakkelijk bij het uitwisselen van goederen en betalingen.

Het verlaagde middenpad is beschikbaar op de enkel- en tandem achteras voertuigen. Binnen het B-, C1 en C-rijbewijs. Van 3.500 tot 7.490 kg totaalgewicht.

01 sept
2015

7 meter opbouw met 5.200 kg bruto laadvermogen

Als basis voor een mobiele promotiewagen hebben wij deze Coxx X-Low met 7 meter opbouwlengte gebouwd. De lichtgewicht constructie werpt flinke vruchten af: slechts 2.300 kg gewicht voor deze chassis cabine van 9,3 meter lengte.

Onze klant houdt 5.200 kg over voor de opbouw en zijn koopwaar. Een onovertroffen hoog laadvermogen in de branche! Directe voordelen door meer waren te tonen en vervoeren. Gecombineerd met de lage vloer van 41 cm hoog, maken de X-Low bijzonder geschikt voor mobiele kantoren, distributie, motorhomes en minibussen. U rijdt de 7,5 tons uitvoering al met een C1 rijbewijs.

15 juli
2015

Verhuisbericht

Per 1 juli zijn wij actief vanaf een nieuw adres: Coxx Mobile Systems
Provinciënbaan 11
5121 DK Rijen
Nederland

Op ons nieuwe adres zijn eigen assemblage, kantoor en after sales samengevoegd. Gelegen tussen de snelwegen A27, A59 en A65 zijn we vanuit elke uithoek bereikbaar. Dankzij onze samenwerking met VDL Groep voor de productie van de chassis onderdelen, hebben we nu nog hogere capaciteit en kortere levertijden op onze producten. Graag tot ziens in ons nieuwe pand!

Robert Cox

27 juli
2013

Nieuwe website voor Coxx Mobile Systems

In samenwerking met CX Media hebben wij een nieuwe website ontwikkeld. De oude website waren we uitgegroeid. De nieuwe site geeft de nieuwe stijl weer waarin de innovatie en de kwaliteit van de producten centraal staan.

20 september
2012

Nieuw rijbewijs tot 7,5 ton

Vanaf 2013 komt er een apart rijbewijs voor voertuigen met een GVW tussen 3,5 en 7,5 ton. Een en ander is een uitvloeisel van een Europese Richtlijn op het gebied van rijbewijzen. In diverse landen was en is het gedeeltelijk nog steeds mogelijk om met een personenautorijbewijs voertuigen tot 7,5 ton GVW te mogen besturen.

1 juli
2010

Nieuwe botenwagen voor Proteus Eretes

De Delftse studenten roeivereniging heeft een nieuwe botenwagen. De 11.790mm lange botenwagen wordt deels gesponsord door Coxx Mobile Systems.De aanhangwagen is Luchtgeremd met EBS. Heeft Coxx luchtvering en schijfremmen rondom.